Herlinde Leyssens AUTEUR

Lezingen


Leesclub, bibliotheek, vereniging, boekhandel:
Ook interesse in een sprankelende auteurslezing?
Contacteer me: info@herlindeleyssens.be
Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.
2019


Op dinsdagavond 12 november doe ik het testament van Gabrielle uit de doeken voor de Orde van den Prince in Lier. Er zijn enkele vrije plaatsen voor de lezing met unieke beelden, dus geef me snel een seintje als je erbij wil zijn: info@herlindeleyssens.be.

Op zaterdag 28 september keren Gabrielle en ik terug naar Brussel, onze geliefde geboortestad. Afspraak in het Boekenboudoir van CC Kriekelaar in Schaarbeek: bibliotheek@schaarbeek.be.

Donderdagavond 6 juni, dan wordt Foras Schoten ingewijd in Gabrielles geheime dagboeken en fotoalbums (besloten kring).

Zaterdag 25 mei van 14u00 tot 18u00: die namiddag kan je me vinden tussen het uitgebreide Fnac-boekenaanbod van Wijnegem Shopping Center met een stapel Kongokorsetten en foto's van Gabrielle Deman onder de arm. Ik ontmoet je graag in de boekenjungle. 

Op zaterdagavond 18 mei vindt er een verdraaid sprookjesachtige literair feest plaats in het fabelachtige decor van onze art déco-kapel in het Kluisbos in Buizingen-Halle. In het grandioze gezelschap van Peter Verhelst, Geert Van Istendael, Marjolein van der Meer, Raymond Deirkauf en Roos Van Acker fluister ik het sprookje van de okapi in jullie oren. Alle info op www.vondel.be/activiteiten/grimmwald 

Op zaterdag 11 mei van 14u00 tot 18u00 vind je Gabrielles exclusieve foto's en het perfecte moederdagcadeau in Fnac Gent. Welkom!

Rugendo en ZabaKina vzw zijn onze gastvrouwen in de Bib van Mol op donderdag 9 mei om 20u, voor een historische Kongokorsetreis! Een plekje op de Kongoboot kan je versieren bij annemie.bosch@gemeentemol.be.

Op maandagavond 29 april is Geraardsbergen te gast bij Gabrielle. Afspraak in de Bib bij paul.detaeye@geraardsbergen.be.

Woensdagavond 24 april om 19u30: Gabrielles unieke beelden en brieven te bewonderen in de Standaard Boekhandel van Tervuren. Inschrijven bij Mieke Cuvry van sb.tervuren@standaardboekhandel.be. In het kader van het Festival van de Boekhandel, zie www.kooptijdvooreenboek.be.

Op dinsdag 23 april is er een speciale rondleiding door het AfricaMuseum in Tervuren: "Een complex en gedeeld verleden". Reis mee naar Congo door de ogen van Gabrielle Deman. Alle info op info@herlindeleyssens.be.

Op zaterdag 20 april van 14u00 tot 15u00 geef ik een Kongokorsetlezing in Fnac Antwerpen, met aansluitend een signeersessie tot ongeveer 18u00. Geef een seintje op info@herlindeleyssens.be en ik hou een stoel voor je vrij.

Dinsdagavond 16 april om 19u30: de heemkundige kring van Zemst wordt rondgeleid rond in de koloniale wereld van Kongokorset. Iedereen welkom op deze unieke reis via willy.groffils@telenet.be.

Op woensdag 27 maart om 20u30 ben ik te gast in Boekencafé Libro in Westerlo voor een uitgebreide Kongokorsetlezing. Inschrijven bij jeannine@boekencafe.be.

Zaterdag 23 maart: Katelijne Hermans, erkende gids van het AfricaMuseum, houdt een rondleiding onder het thema "Een complex en gedeeld verleden". Een uniek bezoek aan de grootste Afrikacollectie van Europa in Tervuren doorheen de ogen van Gabrielle Deman in 1900. Alle info op info@herlindeleyssens.be.

Dinsdag 12 februari doe ik het testament uit de doeken waarop Kongokorset is gebaseerd, voor Davidsfonds Lennik. Inschrijven bij carina.rooselaers@skynet.be.

Op zaterdag 2 februari wordt Rotary Zaventem ingewijd in de geheimen van Gabrielle Deman en het AfricaMuseum in Tervuren (besloten kring).

Begin 2019 is het tijd voor Gabrielle Deman om Limburg te ontdekken! Op zondagochtend 20 januari voeden we de innerlijke mens op het Ontbijt in de Bilzense Bib. De stad van de goede smaak kan niet achterblijven: op woensdagavond 13 februari zijn we te gast in Hasselt. Inschrijven bij respectievelijk maaike.swennen@bilzen.be of tilly_coninx@skynet.be 

Op zaterdagochtend 19 januari daal ik met de Orde van de Prince afdeling Zaventem neer in de catacomben van het Afrika-archief in Tervuren, waar de dagboeken, liefdesbrieven en foto's van Gabrielle veilig bewaard liggen (besloten kring). Daarna bezoeken we het nieuwe Afrikamuseum dat op 9 december zijn deuren heropent. Een absolute aanrader! www.africamuseum.be 


2018


Op zondagochtend 16 december 2018 zijn Gabrielle Deman en ik met veel plezier te gast in het kunstenhuis Martynowski te Ekeren, in het goede gezelschap van Congokenner Guy Poppe. 

Maandag 10 december 2018 vertel ik in bibliotheek De Wolfsput van CC Westrand in Dilbeek honderduit over Kongokorset, met unieke foto’s, liefdesbrieven en een geheime inkijk in het schrijversproces.

Vanaf zaterdag 8 december 2018 heropent het Afrikamuseum in Tervuren, en ligt Kongokorset te blinken in de gloednieuwe bookshop. Meer info op www.africamuseum.be 

Op de herfstavond van 14 november duik ik samen met de leesclub en de bibliotheek van Pepingen in de dieptes van Kongokorset. http://www.leesclub.be/kongokorset-van-herlinde-leyssens-is-een-prachtig-accident-de-parcours/

Van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 11 november 2018 vind je me zwervend door de wandelgangen van de Boekenbeurs, met een tropenhoed op mijn hoofd en een valies vol Kongokorsetten. Kom dat zien! Mijn exacte reistraject langs de standen van Uitgeverij Vrijdag, Confituur, Standaard Boekhandel en FNAC vind je in een oogopslag op www.boekenbeurs.be 

Op zondag 28 oktober sta ik samen met Jennifer Vrielinck en John Vervoort op het Boekenbeurspodium vanaf 15 uur. Signeren doe ik daarna met zwier en plezier van 16 tot 18 uur.

Zaterdag 27 oktober wordt een gevulde dag: in de voormiddag vind je me in Standaard Boekhandel Dilbeek en in de namiddag in SB Lennik voor een signeermoment, een voorleesuurtje en een unieke greep uit Gabrielles fotoalbum, ter ere van de Openboekdagen. 's Avonds openen we feestelijk de Boekenbeurs te Antwerpen. 

Op de herfstige vrijdagavond van 26 oktober bouw ik samen met zaakvoerder David Nachtegael, dichter Ivo Van Strijtem en een hele reeks muzikanten een feestje ter ere van het tienjarig bestaan van Standaard Boekhandel Lennik. 

Op dinsdagavond 16 oktober 2018 om 20 uur is iedereen welkom in de bibliotheek van Asse voor een avond genieten in Kongokorset. https://www.asse.be/leesclub

Op 30 september 2018 viert Hebban de tweede editie van Hebban Live! bij boekhandel Donner in Rotterdam. Op dit grootse lezersevenement stel ik Kongokorset voor aan de Nederlandse boekenfans. Ook de ultieme inspiratielijst voor en door lezers met de duizend mooiste boeken aller tijden wordt er onthuld. Om 14 uur bij boekhandel Donner, Coolsingel 119 in Rotterdam. Warm aanbevolen. https://www.donner.nl/hebban-live-ben-jij-er-bij

Donderdag 20 september om 19 uur laat de Orde van de Prince me uit in Geraardsbergen me alles verklappen over het enige kledingstuk waar ik nooit over uitgepraat raak: Kongokorset! (Besloten kring)

Op de avond van woensdag 12 september 2018 ben ik te gast in De Kleine Johannes in Leuven bij het leesgenootschap met de zinnenprikkelende naam ‘Verboden onder de 18’. Een uitgelezen moment om uit het bed en de biecht van Kongokorset te klappen. Alle info op www.de-kleine-johannes.be 

Dinsdagavond 11 september 2018 verklap ik aan de leesclub van Holsbeek alle beeld- en briefgeheimen van Kongokorset: de avontuurlijke lotgevallen van een koloniale pionier en, honderd jaar later, die van een debuterende auteur.

Zaterdag 4 augustus 2018 om 20 uur open ik Museumnacht 2018 in het Letterenhuis, hartje Antwerpen. Ik lees een unieke brief voor die Gabrielle Deman anno 1905 vanuit het hart van Afrika aan haar ouders schreef.

Woensdag 6 juni 2018 ben ik te gast in het Zuid-Afrikahuis op de Keizersgracht in Amsterdam voor een avondvullende lezing over Kongokorset. Ik vertel er alles over de ontstaansgeschiedenis van mijn roman en toon exclusieve beelden en authentieke foto’s uit het archief van Gabrielle Deman, mijn favoriete hoofdpersonage. Inschrijven kan via www.zuidafrikahuis.nl